Lubisz kombinować i zmieniać skład tradycyjnych potraw? A może by tak zrobić… wegetariańskiego tatara z prawie samych warzyw? Dodaliśmy do niego migdały, parmezan, sos sojowy i musztardę. Palce lizać!
Tatar wegetariański
25 min
0 min
Łatwe
2 porcje
Przepis
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
420 kcal
17g białek
32g tłuszczów
13g węglowodanów
Składniki
- 1× marchewka (ok. 90 g)
- ¼× seler korzeniowy (ok. 90 g)
- 50 g mielonych obranych migdałów
- 50 g parmezanu (drobno utartego)
- 1 ząbek czosnku (zetrzyj)
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżka musztardy gruboziarnistej
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- ¼× awokado (40 g)
- 1× pomidor średniej wielkości (80 g)
- sól
- pieprz