Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Tatar wegetariański

Tatar wegetariański

25 min 0 min Łatwe 2 porcje

Lubisz kombinować i zmieniać skład tradycyjnych potraw? A może by tak zrobić… wegetariańskiego tatara z prawie samych warzyw? Dodaliśmy do niego migdały, parmezan, sos sojowy i musztardę. Palce lizać!

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

420 kcal 17g białek 32g tłuszczów 13g węglowodanów

Składniki

marchewka, seler, migdaly, parmezan, czosnek, sos-sojowy, musztarda, olej-slonecznikowy, awokado, pomidory, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Marchewkę i seler umyj i drobno zetrzyj.

Wymieszaj je z migdałami i parmezanem.

W drugiej misce wymieszaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, musztardę i olej.

Połącz ze sobą zawartość obu misek, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Awokado i pomidora pokrój w kostkę.

Weź dwa talerze i na każdy nałóż najpierw zawartość miski, następnie pomidory, a na koniec awokado.

Jeśli chcesz, możesz posypać danie posiekanymi grzybami.

Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.