Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Tatar z łososia i awokado
Dodaj do ulubionych

Tatar z łososia i awokado

25 min 0 min Skomplikowane 2 porcje

Czy tatar może być wyrafinowany? Może! Wystarczy zrobić go z łososia i podać na awokado. Przy robieniu tego dania trochę się nagimnastykujesz, ale rezultat w pełni Ci to wynagrodzi. Idealny na letnią imprezę albo uroczysty obiad rodzinny, w charakterze eleganckiej i efektownej przystawki.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

420 kcal 22g białek 34g tłuszczów 6g węglowodanów

Składniki

losos, cebula, kapary, sok-z-cytryny, oliwa-z-oliwek, salata, ocet-winny, awokado, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Łososia oczyść i pokrój w kosteczkę. Przełóż do naczynia.

Dodaj drobno posiekaną cebulkę, kapary, octu winnego, sól i pieprz. Wymieszaj i odstaw.

Awokado obierz i pokrój w kosteczkę.

Wymieszaj je z łyżką soku z cytryny, solą i pieprzem.

Przygotuj sobie dwie małe okrągłe foremki. Ułóż je na dwóch dużych talerzach i w każdej z nich umieść połowę masy z awokado.

Na niej ułóż porcje tatara. Dociśnij z wierzchu łyżką i delikatnie podnieś foremkę.

Tatara podawaj ze świeżymi sałatami i pieczywem pełnoziarnistym.