Masz ochotę na rybkę? Spróbuj upiec tuńczyka w panierce sezamowej. Twoje kubki smakowe zwariują. Stek z tuńczyka jest chrupiący, a przy tym soczysty. Do tego sałata z orzeźwiającym miodowym dressingiem. Szaleństwo smaków, tekstur i kolorów. No i konkretna dawka witamin.
Tuńczyk w sezamowej panierce, z sałatą i dressingiem miodowym
14 min
4 min
Łatwe
2 porcje
Przepis
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
506 kcal
40g białek
32g tłuszczów
15g węglowodanów
Składniki
- 300 g tuńczyka
- skórka z 1 niepryskanej cytryny
- 15 g łuskanego czarnego sezamu
- 15 g łuskanego białego sezamu
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 50 g świeżej botwinki
- 50 g rukoli
- 100 g roszponki
- 50 g kiełków buraka (opcjonalnie)
- 1 szczypta soli
- pieprz