Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Twarożek z rzodkiewką

Twarożek z rzodkiewką

5 min 0 min Łatwe 1 sztuka

Past do pieczywa nigdy dość! Dziś mamy dla Ciebie przepis na pastę z rzodkiewek i serka wiejskiego. Lekko pikantny smak rzodkiewek Cię obudzi, a serek i jogurt nadadzą paście lekkiej, delikatnej konsystencji.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

313 kcal 15g białek 18g tłuszczów 22g węglowodanów

Składniki

rzodkiewki, domowy-serek-kanapkowy, koperek, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Rzodkiewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posól i odstaw na ok. 5 minut. Następnie odlej nadmiar wydzielonej wody.

Dodaj serek śmietankowy i drobno posiekany koperek.

Dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj sok z cytryny.

Wstaw twarożek na co najmniej 20 minut do lodówki, żeby się przegryzł.