Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Zapiekane awokado z jajkiem
Dodaj do ulubionych

Zapiekane awokado z jajkiem

30 min 20 min Łatwe 2 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

319 kcal 8g białek 29g tłuszczów 7g węglowodanów

Składniki

awokado, jajko, pomidorki-koktajlowe, kolendra, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzej do 190°C. Awokado przepołów i wyjmij pestkę.

Za pomocą łyżeczki powiększ trochę wgłębienie po pestce. Do każdego wgłębienia wbij jajko i włóż pokrojone pomidorki, wszystko oprósz solą, pieprzem i kolendrą.

Zapiekaj przez około 20 minut w temperaturze 180–190°C

Nasza rada

Awokado można też zapiec na przykład z mozarellą i szynką.