Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Zapiekane jajka
Dodaj do ulubionych

Zapiekane jajka

20 min 15 min Łatwe 2 porcje

Zamiast klasycznej jajecznicy przygotuj coś innego: dorzuć do jajek trochę dobrej szynki, pieczarki, pomidorki koktajlowe i przyprawy. Wstaw do piekarnika i po kilku minutach ciesz się oryginalną potrawą, która z pewnością zrobi wrażenie na stołownikach.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

286 kcal 20g białek 22g tłuszczów 3g węglowodanów

Składniki

maslo-klarowane-ghee, mieso-z-kurczaka, pieczarki, pomidorki-koktajlowe, jajko, pieprz, sol

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Przygotuj sobie naczynie żaroodporne o średnicy 20 cm.

Na dnie naczynia rozłóż plasterki szynki.

Następnie wbij jajka. Pieczarki i pomidory umyj, pokrój w plasterki i ułóż na wierzchu zapiekanki.

Naczynie wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut w temperaturze 170–180°C.

Po opieczeniu oprósz solą i pieprzem. Podawaj.