Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

39 min 34 min Łatwe 6 porcje

Czy Ty również jesteś zapalonym miłośnikiem i kolekcjonerem grzybów? W takim razie ten przepis jest dla Ciebie.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

94 kcal 5g białek 4g tłuszczów 11g węglowodanów

Składniki

maslo, olej-slonecznikowy, cebula, seler, por, czosnek, rozmaryn, grzyby, bulion-warzywny, sol, pieprz

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzej łyżkę masła i olej, cebulkę drobno posiekaj i szybko podsmaż na dużym ogniu.

Dodaj selera pokrojonego w kostkę i pora, podsmażaj przez 2 minuty.

Do garnka wyciśnij 2 ząbki czosnku, dodaj rozmaryn i grzyby pokrojone w ćwiartki, zalej bulionem warzywnym. Gotuj przez 25–30 minut, aż grzyby zmiękną. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.

Nasza rada

Do zupy możesz użyć grzybów mrożonych lub suszonych.