Czy Ty również jesteś zapalonym miłośnikiem i kolekcjonerem grzybów? W takim razie ten przepis jest dla Ciebie.

Zupa grzybowa
39 min
34 min
Łatwe
6 porcje
Przepis
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
94 kcal
5g białek
4g tłuszczów
11g węglowodanów
Składniki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- 200 g białej cebuli (drobno posiekaj)
- 150 g dużej bulwy selera (pokrojone w kostkę)
- 2 garście pora (grubo posiekaj)
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
- 800 g dowolnych świeżych grzybów (pokroić na ćwiartki)
- 1.2 l bulionu warzywnego
- sól
- ½ lyzeczki mielonego czarnego pieprzu