Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Zupa z ciecierzycy
Dodaj do ulubionych

Zupa z ciecierzycy

45 min 30 min Łatwe 4 porcje

Jeżeli chcesz dokonań rewolucji w swoim repertuarze obiadowym, zrób naszą zupę z ciecierzycy. Jest bardzo oryginalna w smaku, a jej przygotowanie zajmie Ci tylko kilka chwil.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

230 kcal 10g białek 5g tłuszczów 36g węglowodanów

Składniki

oliwa-z-oliwek, szalotka, czosnek, marchewka, ciecierzyca, bulion-warzywny, sos-tamaryndowy, bazylia, sol, pieprz, pomidory, seler

Sposób przygotowania

Na łyżce oliwy z oliwek podsmaż drobno posiekane szalotki i czosnek przeciśnięty przez praskę.

Dodaj obrane i pokrojone w kostkę marchewkę i seler. Podlej bulionem, dodaj krojone pomidory z puszki, sos tamaryndowy i gotowaną ciecierzycę. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.

Gotową zupę podawaj z kleksem kwaśnej śmietany i garścią grubo posiekanej bazylii.