Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Zupa z kalafiora na mleku kokosowym
Dodaj do ulubionych

Zupa z kalafiora na mleku kokosowym

45 min 35 min Łatwe 4 porcje

Dlaczego jesteśmy fanami zup kremów? Dlatego, że są wyjątkowo smaczne i delikatne. Tak, jak ta zupa krem z kalafiora na mleku kokosowym.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

260 kcal 4g białek 24g tłuszczów 8g węglowodanów

Składniki

kalafior, oliwa-z-oliwek, szalotka, imbir, woda, mleko-kokosowe, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Oczyść kalafiora i zetrzyj go na tarce o grubych oczkach.

W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż na niej posiekaną cebulę. Dodaj startego kalafiora i imbir. Wymieszaj.

Zalej warzywa 200 ml wody i 400 ml mleka kokosowego.

Gotuj przez ok. 10–12 minut do miękkości.

Gotową zupę zdejmij z ognia, zmiksuj na krem blenderem ręcznym i dopraw do smaku solą i pieprzem.