Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Zupa z rzodkiewek i koperku

Zupa z rzodkiewek i koperku

30 min 20 min Łatwe 4 porcje

Lubisz rzodkiewki i chcesz spróbować ich w innym wydaniu niż sałatka lub twarożek? Mamy dla Ciebie inspirację: oto zupa krem z rzodkiewek i koperku.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

226 kcal 6g białek 6g tłuszczów 37g węglowodanów

Składniki

oliwa-z-oliwek, szalotka, rzodkiewki, ziemniaki, bulion-warzywny, smietana-sojowa, sol, pieprz, koperek

Sposób przygotowania

Rozgrzej w garnku 2 łyżki oleju, dodaj drobno posiekaną cebulkę i podsmaż ją.

Po chwili dorzuć rzodkiewki pokrojone w plasterki. Smaż przez 5 minut.

Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę i dodaj do rzodkiewek.

Smaż przez kolejnych 5 minut, podlej bulionem i nakryj pokrywką.

Gotuj przez 20–25 minut aż ziemniaki będą miękkie.

Zdejmij zupę z ognia i pozostaw ją do przestygnięcia, a następnie zmiksuj za pomocą blendera ręcznego i dopraw śmietaną. Przed podaniem posyp siekanym koperkiem.