Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, kukurydzą i groszkiem

Obiady i kolacje

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, kukurydzą i groszkiem

23 min 23 min 13 min 13 min Łatwe Łatwe 4 porcje 4 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

Dodaj do ulubionych

338 kcal 20 g białek 4 g tłuszczów 52 g węglowodanów

Składniki

Makaron pełnoziarnisty, Groszek, Tuńczyk, Dymka, Kukurydza, Jogurt naturalny, Sok z cytryny, Sól, Pieprz

Sposób przygotowania1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Wyjmij groszek z zamrażarki, żeby lekko się rozmroził.

Odcedź makaron i zahartuj go pod strumieniem zimnej wody. Pozostaw go na chwilę na cedzaku, a następnie wrzuć do dużej salaterki.

Dodaj posiekaną dymkę, tuńczyka, kukurydzę, jogurt naturalny i sok z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj.

Nasza rada

Przed podaniem udekoruj każdą porcję drobno posiekaną dymką (zieloną częścią) lub szczypiorkiem.