Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Sałatka z jarmużem i ogórkiem

Sałatki i dodatki

Sałatka z jarmużem i ogórkiem

25 min 25 min 10 min 10 min Łatwe Łatwe 2 porcje 2 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

Dodaj do ulubionych

509 kcal 20 g białek 36 g tłuszczów 26 g węglowodanów

Składniki

Jajko, Jarmuż, Ogórek, Awokado, Sok z cytryny, Musztarda, Oliwa z oliwek, Pestki dyni, Migdały, Sól, Pieprz

Sposób przygotowania1

Jajko ugotuj na miękko lub na twardo, zgodnie ze swoimi preferencjami.

Liście jarmużu opłucz w zimnej wodzie, osusz, porwij i umieść w salaterce.

Ogórka i awokado pokrój w kostkę i dodaj do jarmużu.

Sok z cytryny, musztardę, sól, pieprz i oliwę zmiksuj blenderem na gładki sos, którym polej sałatkę i dobrze wymieszaj. Sałatkę umieść w pudełku, dodaj 2 gotowane jajka, pestki dyni i migdały.