Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Amerykańskie naleśniki z tofu

Śniadania

Amerykańskie naleśniki z tofu

12 min 12 min 2 min 2 min Łatwe Łatwe 6 sztuk 6 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

102 kcal 5 g białek 3 g tłuszczów 13 g węglowodanów

Składniki

Jajko, Tofu, Mleko migdałowe, Ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia, Mąka orkiszowa, Syrop klonowy, Świeże owoce, Sól

Sposób przygotowania1

Zblenduj na gładką masę jajka, tofu, mleko i ekstrakt waniliowy.

Do mokrych składników dodaj suche: mąkę, sól i proszek do pieczenia.

Wyrób gładkie, lejące ciasto.

Mocno rozgrzej patelnię nieprzywierającą i wlewaj na nią po chochli ciasta.

Naleśniki smaż przez ok. minutę z każdej strony.

Ułóż naleśniki jeden na drugim, polej syropem klonowym i udekoruj pokrojonymi owocami.