Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Babeczki bananowe

Zdrowe desery

Babeczki bananowe

32 min 32 min 25 min 25 min Łatwe Łatwe 12 sztuk 12 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

228 kcal 7 g białek 8 g tłuszczów 31 g węglowodanów

Składniki

Banan, Jajko, Mleko, Miód, Olej rzepakowy, Mąka orkiszowa, Cynamon, Płatki owsiane, proszek do pieczenia

Sposób przygotowania1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Obierz banany i rozgnieć je w misce widelcem.

Dodaj do nich jajka, mleko, miód i olej rzepakowy. Wymieszaj.

Do drugiej miski przesiej mąkę orkiszową, dodaj cynamon, płatki owsiane i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Połącz suche i mokre składniki i dokładnie je wymieszaj.

Przelej ciasto do 12 foremek do babeczek, wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez ok. 20–25 minut w temperaturze 170–180°C.