Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Babeczki z jagodami

Zdrowe desery

Babeczki z jagodami

45 min 45 min 25 min 25 min Średnie Średnie 12 sztuk 12 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

145 kcal 7 g białek 5 g tłuszczów 17 g węglowodanów

Składniki

Mąka owsiana, Izolat białka, Kakao holenderskie, proszek do pieczenia, Soda oczyszczona, Miód, Jogurt naturalny, Mleko, Jajko, Twaróg, Ricotta, Jagody

Sposób przygotowania1

Piekarnik rozgrzej do 180°C.

Do dużej miski przesiej mąkę, białko serwatkowe, kakao holenderskie, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce ubij miód, jogurt, mleko i jajka.

Połącz zawartość obu misek, ciasto wlej do 12 foremek do muffinów. Piecz przez 25 minut w temperaturze 170–180°C.

W międzyczasie przygotuj polewę. Połącz twaróg, ricottę, kakao i miód, włóż ją do lodówki. Upieczone muffiny pozostaw do ostygnięcia i udekoruj polewą za pomocą rękawa cukierniczego. Każdą babeczkę ozdób jagodami.

Nasza rada

Zamiast jagód możesz użyć dowolnych owoców sezonowych.