Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Babeczki z kremem z tofu

Zdrowe desery

Babeczki z kremem z tofu

50 min 50 min 20 min 20 min Średnie Średnie 12 sztuk 12 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

301 kcal 12 g białek 15 g tłuszczów 29 g węglowodanów

Składniki

Tofu, Gorzka czekolada, Mleko sojowe, Miód, Ekstrakt waniliowy, Mąka orkiszowa, Płatki owsiane, proszek do pieczenia, Jajko, Kakao holenderskie

Sposób przygotowania1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

W misce wymieszaj wszystkie składniki na babeczki, tak, aby powstało gładkie ciasto.

Przelej je do 12 foremek na babeczki i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20 minut.

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i zostaw ją na 5 minut do przestygnięcia.

Zblenduj tofu, mleko, miód i ekstrakt waniliowy.

Dodaj do masy przestygniętą czekoladę i wymieszaj.

Jeśli polewa jest zbyt gęsta, dolej do niej odrobinę mleka.

Po wyjęciu i przestygniciu babeczek ozdób je polewą, używając do tego rękawa cukierniczego.