Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Babka pomarańczowa z orzechami

Zdrowe desery

Babka pomarańczowa z orzechami

65 min 65 min 50 min 50 min Łatwe Łatwe 10 porcje 10 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

190 kcal 7 g białek 7 g tłuszczów 24 g węglowodanów

Składniki

Jajko, Miód, Kefir, Mąka orkiszowa, Orzechy włoskie, proszek do pieczenia, Ekstrakt waniliowy, Sok z pomarańczy, Pomarańcze

Sposób przygotowania1

Rozgrzej piekarnik do 190°C.

Ubij na piankę jajka, miód i kefir.

Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i mielone orzechy.

Połącz mokre i suche składniki. Dodaj ekstrakt waniliowy oraz sok i skórkę z pomarańczy, wymieszaj.

Wlej ciasto do niewielkiej formy silikonowej na babkę.

Piecz ciasto przez 45–50 minut w temperaturze 180–190°C.