Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Banany w czekoladzie

Zdrowe desery

Banany w czekoladzie

45 min 45 min 5 min 5 min Łatwe Łatwe 12 porcje 12 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

201 kcal 8 g białek 14 g tłuszczów 9 g węglowodanów

Składniki

Banan, Wiórki kokosowe, Izolat białka, Płatki owsiane, Masło orzechowe, Mleko, Gorzka czekolada, Olej kokosowy

Sposób przygotowania1

Zamrożonego banana zmiksuj na gładką masę, umieść w misce i dodaj wiórki kokosowe, białko, płatki, masło orzechowe i mleko.

Wyrób ciasto.

Z ciasta uformuj ruloniki i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Czekoladę i olej kokosowy rozpuść w kąpieli wodnej**.

Ruloniki polej rozpuszczoną czekoladą i odstaw do zastygnięcia. Przed podaniem na co najmniej 30 minut umieść w lodówce.

Nasza rada

Zamiast banana możesz użyć mrożonych owoców leśnych (ok. 100 g).