Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Batoniki cynamonowe

Zdrowe desery

Batoniki cynamonowe

65 min 65 min 30 min 30 min Łatwe Łatwe 20 sztuk 20 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

203 kcal 5 g białek 10 g tłuszczów 24 g węglowodanów

Składniki

Płatki owsiane, Orzechy włoskie, Daktyle, Cynamon, Jabłko, Sól

Sposób przygotowania1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia, wsyp na nią płatki i orzechy, piecz przez ok. 10 minut w temperaturze 170–180°C. Następnie wyjmij i pozostaw do ostygnięcia.

Płatki, orzechy i pozostałe składniki zblenduj na gładką masę.

Przygotuj formę (ok. 20 cm × 20 cm) i pokryj ją papierem do pieczenia.

Zblendowaną masę rozsmaruj w formie i piecz przez kolejnych 15–20 minut.

Pozostaw do ostygnięcia i pokrój na 20 niewielkich prostokątów.