Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Batoniki marchewkowo-owsiane

Zdrowe desery

Batoniki marchewkowo-owsiane

0 min 0 min 0 min 0 min Łatwe Łatwe 16 sztuk 16 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

87 kcal 3 g białek 3 g tłuszczów 12 g węglowodanów

Składniki

Płatki owsiane, Marchewka, Pestki słonecznika, proszek do pieczenia, Cynamon, Ekstrakt waniliowy, Jajko, Miód

Sposób przygotowania1

Rozgrzej piekarnik do 170–180°C.

Wymieszaj płatki z utartą marchewką, pestkami słonecznika, proszkiem do pieczenia i cynamonem.

Ubij jajka z ekstraktem waniliowym i miodem.

Połącz suche i mokre składniki, dobrze wymieszaj.

Przełóż ciasto do niewielkiej formy (20 × 20 cm) i ugnieć je kopyścią.

Piecz przez 12–15 minut w temperaturze 170–180°C.

Od razu po wyjęciu z piekarnika pokrój na 16 kwadracików (3 × 3 cm).