
Zdrowe desery
Batoniki orzechowe
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
221 kcal 5 g białek 9 g tłuszczów 29 g węglowodanów
Składniki
Płatki owsiane, Orzechy włoskie, Pestki słonecznika, Daktyle, Żurawina, Goji, Banan, Mus jabłkowy, Olej kokosowy, Miód, Cynamon, Imbir
- 350 g drobno mielonych płatków owsianych
- 50 g orzechów włoskich (drobno posiekaj)
- 50 g łuskanych nasion słonecznika
- 50 g suszonych daktyli
- 50 g suszonej żurawiny
- 50 g suszonych jagód goji
- 1× średniej wielkości banan
- 60 g musu jabłkowego
- 60 g oleju kokosowego rozpuszczonego
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- ½ lyzeczki mielonego imbiru