Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Batoniki orzechowe

Zdrowe desery

Batoniki orzechowe

55 min 55 min 45 min 45 min Łatwe Łatwe 15 porcje 15 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

221 kcal 5 g białek 9 g tłuszczów 29 g węglowodanów

Składniki

Płatki owsiane, Orzechy włoskie, Pestki słonecznika, Daktyle, Żurawina, Goji, Banan, Mus jabłkowy, Olej kokosowy, Miód, Cynamon, Imbir

Sposób przygotowania1

Piekarnik rozgrzej do 190°C.

Do dużej miski wsyp płatki owsiane, posiekane orzechy włoskie i ziarna słonecznika.

Daktyle drobno pokrój, dodaj do pozostałych składników razem z żurawiną i jagodami goji. Dodaj banana rozgniecionego widelcem, mus jabłkowy, olej kokosowy, miód, cynamon i imbir.

Masę rozsmaruj na blasze do wysokości około 1,5 cm. Piecz przez 35–40 minut w temperaturze 180–190°C.

Nasza rada

Do ciasta na batony możesz dodać dowolne owoce suszone lub orzechy.