Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Batony orzechowe z miodem

Zdrowe desery

Batony orzechowe z miodem

105 min 105 min 25 min 25 min Łatwe Łatwe 6 sztuk 6 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

206 kcal 6 g białek 15 g tłuszczów 9 g węglowodanów

Składniki

Migdały, Orzeszki ziemne, Nasiona chia, Masło orzechowe, Ekstrakt migdałowy, Miód

Sposób przygotowania1

Rozgrzej piekarnik do 170°C.

Wymieszaj wszystkie składniki.

Gotową masę rozłóż na pokrytą papierem blasze o wymiarach 20x20 cm. Piecz przez 25 minut.

Po wyjęciu i przestygnięciu wstaw blachę do lodówki na co najmniej godzinę. Podziel na 6 batonów i podawaj.