
Śniadania
Batony proteinowe
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
247 kcal 16 g białek 8 g tłuszczów 28 g węglowodanów
Składniki
Płatki owsiane, Izolat białka, Mus jabłkowy, proszek do pieczenia, Stewia, Ekstrakt waniliowy, Jajko, Mleko migdałowe, Daktyle, Nasiona chia, Siemię lniane, Migdały, Miód, Jogurt naturalny
- 200 g drobno mielonych płatków owsianych
- 120 g białko dowolnego smaku
- 100 g musu jabłkowego bez dodatku cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki sypkie stewia
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 5× białko jajka
- 200 ml mleka migdałowego (możesz zastąpić półtłustym mlekiem krowim)
- 200 g suszonych daktyli (wydrylować i namoczyć przez około 20 minut w gorącej wodzie)
- 20 g nasion chia
- 20 g całych, niełuskanych nasion lnu
- 100 g mielonych migdałów
- 2 łyżki miodu (możesz pominąć)
- 100 g niskotłuszczowego jogurtu naturalnego