Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Batony proteinowe

Śniadania

Batony proteinowe

75 min 75 min 35 min 35 min Łatwe Łatwe 12 sztuk 12 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

247 kcal 16 g białek 8 g tłuszczów 28 g węglowodanów

Składniki

Płatki owsiane, Izolat białka, Mus jabłkowy, proszek do pieczenia, Stewia, Ekstrakt waniliowy, Jajko, Mleko migdałowe, Daktyle, Nasiona chia, Siemię lniane, Migdały, Miód, Jogurt naturalny

Sposób przygotowania1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Wyrób wszystkie składniki w dużej misce. W razie potrzeby dosłodź masę.

Pokryj blachę papierem do pieczenia i rozsmaruj lub rozgnieć na niej przygotowaną masę.

Piecz w 170–180°C przez 30–35 minut.

Po upieczeniu pozostaw batony do ostygnięcia, a następnie pokrój je na 12 kawałków o podobnej wielkości.