Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Bezglutenowe racuchy na mące kokosowej

Śniadania

Bezglutenowe racuchy na mące kokosowej

28 min 28 min 23 min 23 min Łatwe Łatwe 15 sztuk 15 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

72 kcal 3 g białek 5 g tłuszczów 3 g węglowodanów

Składniki

Olej kokosowy, Mleko ryżowe, Jajko, Stewia, Mąka kokosowa, proszek do pieczenia

Sposób przygotowania1

Na wolnym ogniu rozgrzej zwykłą patelnię lub specjalną patelnię do racuchów i rozpuść na niej odrobinę oleju kokosowego.

Ubij w misce mleko ryżowe, jajka i stewię.

Dodaj suche składniki: mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Wymieszaj.

Rozsmaruj niewielką porcję ciasta na rozgrzanej patelni, używając do tego silikonowej łopatki. Smaż na oleju kokosowym przez 2–3 minuty z każdej strony na średnim ogniu.

Nasza rada

Podawaj z owocami, masłem orzechowym lub posypane cynamonem.