
Jemy zdrowo w mieście i na wsi
Bigos wegetariański
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
212 kcal 7 g białek 8 g tłuszczów 27 g węglowodanów
Składniki
Grzyby, Biała kapusta, Cebula, Oliwa z oliwek, Pomidory, Bulion warzywny, Liść laurowy, Ziele angielskie, Śliwki suszone, Zielona soczewica, Boczniak ostrygowaty, Natka pietruszki, Sól
- 30 g suszonych grzybów
- 500 g kapusty kiszonej
- 1× średnia żółta cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 l bulionu warzywnego
- 3× liść laurowy
- 3× kulki ziela angielskiego
- 10× śliwki suszone
- 70 g zielonej soczewicy (waga na sucho)
- 250 g boczniaków
- 1 garść świeżej natki pietruszki (posiekaj)
- sól