
Zdrowe desery
Biszkopt z truskawkami
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
286 kcal 9 g białek 8 g tłuszczów 32 g węglowodanów
Składniki
Jajko, Masło, Miód, Mąka orkiszowa, Mleko, Śmietana, Pomarańcze, proszek do pieczenia, Ekstrakt waniliowy, Truskawki
- 2× jajka (rozmiar M)
- 100 g masła (rozpuść)
- 50 g miodu
- 400 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej gładkiej
- 300 ml półtłustego mleka
- 100 g kwaśnej śmietany (12% tłuszczu)
- 1 łyżka skórki pomarańczowej (drobno utartego)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 300 g świeżych truskawek (przepoławiać)