Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Biszkopty pełnoziarniste

Zdrowe desery

Biszkopty pełnoziarniste

22 min 22 min 12 min 12 min Łatwe Łatwe 60 sztuk 60 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

14 kcal 1 g białek 0 g tłuszczów 2 g węglowodanów

Składniki

Mąka orkiszowa, Stewia, proszek do pieczenia, Jajko, Cukier kokosowy, Sól

Sposób przygotowania1

Piekarnik rozgrzej do 170°C.

Mąkę przesiej do miski i wymieszaj ze stewią i proszkiem do pieczenia.

W drugiej misce ubij żółtka z cukrem kokosowym.

Z białek i szczypty soli ubij sztywną pianę.

Zawartość obu misek połącz, ostrożnie dodaj pianę z białek.

Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

Z ciasta, za pomocą łyżeczki, uformuj małe biszkopty i połóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Biszkopty piecz w piekarniku w temperaturze 160–170°C przez 10–12 minut.