Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Biszkopty pełnoziarniste – przepis podstawowy

Śniadania

Biszkopty pełnoziarniste – przepis podstawowy

27 min 27 min 12 min 12 min Średnie Średnie 60 sztuk 60 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

13 kcal 1 g białek 0 g tłuszczów 2 g węglowodanów

Składniki

Mąka orkiszowa, Stewia, proszek do pieczenia, Jajko, Cukier kokosowy, Sól

Sposób przygotowania1

Rozgrzej piekarnik do 170°C.

Przesiej mąkę przez sito i wymieszaj ją ze stewią i proszkiem do pieczenia.

W drugim naczyniu ubij żółtka i cukier kokosowy. Dodaj do białek szczyptę soli i ubij je na sztywną pianę.

Połącz zawartość obu misek i ostrożnie wymieszaj.

Pokryj blachę papierem do pieczenia.

Bezpośrednio na papierze formuj łyżką z ciasta podłużne biszkopty.

Piecz przez 10–12 minut w temperaturze 160–170°C.