Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Brownie dyniowe z 5 składników

Zdrowe desery

Brownie dyniowe z 5 składników

40 min 40 min 35 min 35 min Łatwe Łatwe 8 porcje 8 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

106 kcal 5 g białek 7 g tłuszczów 7 g węglowodanów

Składniki

Masło orzechowe, Ekstrakt waniliowy, Kakao holenderskie, Sól, Puree z dyni

Sposób przygotowania1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj małą blachę (20 cm × 20 cm) papierem do pieczenia.

Połącz w naczyniu puree z dyni, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy, kakao i sól. Wymieszaj wszystko dokładnie szpatułką lub kopyścią i przelej ciasto na przygotowaną blachę.

Wstaw do piekarnika i piecz przez 35–40 minut w temperaturze 170–180°C. Brownie powinno mieć z wierzchu chrupiącą skórkę, ale w środku nadal być lekko wilgotne.

Nasza rada

Ciasto na brownie możesz w razie potrzeby dosłodzić miodem, stewią lub innym syropem.