Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Brownie z kalafiora

Zdrowe desery

Brownie z kalafiora

50 min 50 min 40 min 40 min Łatwe Łatwe 16 porcje 16 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

136 kcal 5 g białek 5 g tłuszczów 16 g węglowodanów

Składniki

Jajko, Daktyle, Banan, Olej kokosowy, Mąka orkiszowa, Kakao holenderskie, proszek do pieczenia, Sól, Kalafior

Sposób przygotowania1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Połam kalafiora na różyczki, umyj go i utrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Przesyp do blendera, dodaj jajka, daktyle, banany i olej kokosowy.

Zmiksuj na gładkie ciasto.

Przelej je do miski i dodaj wszystkie pozostałe składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.

Dokładnie wymieszaj.

Przelej ciasto do formy (20 × 30 cm) pokrytej papierem do pieczenia.

Piecz przez 35–40 minut w temperaturze 180°C.