Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Brownies z awokado

Zdrowe desery

Brownies z awokado

60 min 60 min 35 min 35 min Łatwe Łatwe 16 porcje 16 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

170 kcal 3 g białek 15 g tłuszczów 6 g węglowodanów

Składniki

Gorzka czekolada, Olej słonecznikowy, Awokado, Jajko, Miód, Orzechy włoskie, Kakao holenderskie, Proszek do pieczenia, Sól

Sposób przygotowania1

Rozgrzej piekarnik do 170°C.

W kąpieli wodnej rozpuść gorzką czekoladę i olej. Po roztopieniu umieść w blenderze wraz z pozostałymi składnikami i zmiksuj na gładką masę. Wystarczy miksować przez około 1 minutę.

Formę do pieczenia (20 × 20 cm) wyłóż papierem. Wlej ciasto i umieść formę w rozgrzanym piekarniku. Piecz przez 30–35 minut w temperaturze 160–170°C.

Pozostaw do ostygnięcia na kratce na 10–15 minut. Pokrój na 16 kawałków.

Nasza rada

Brownies najlepiej smakują z lodami bananowymi: włóż na noc do zamrażarki 2–3 banany, a następnie zmiksuj je na krem i podawaj z ciastem.