Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Brownies z dynią

Zdrowe desery

Brownies z dynią

40 min 40 min 35 min 35 min Łatwe Łatwe 8 porcje 8 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

172 kcal 7 g białek 10 g tłuszczów 13 g węglowodanów

Składniki

Puree z dyni, Masło orzechowe, Płatki owsiane, Kakao holenderskie, Ekstrakt waniliowy, Sól, proszek do pieczenia, Syrop klonowy, Jajko

Sposób przygotowania1

W dużym naczyniu wymieszaj puree z dyni, masło orzechowe, płatki owsiane, jajka, kakao, ekstrakt waniliowy, syrop klonowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wyrób zwarte ciasto.

Przygotuj niewielką blachę (20 × 30 cm) i wyłóż ją papierem do pieczenia.

Przelej ciasto do formy.

Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30–35 minut w 180–185°C.

Brownies powinny mieć chrupiącą skórkę, ale w środku być lekko wilgotne i puszyste.