Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Ciasto czekoladowo-pomarańczowe na mące orkiszowej

Zdrowe desery

Ciasto czekoladowo-pomarańczowe na mące orkiszowej

60 min 60 min 45 min 45 min Średnie Średnie 12 porcje 12 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

201 kcal 5 g białek 10 g tłuszczów 20 g węglowodanów

Składniki

Mąka orkiszowa, Kakao holenderskie, proszek do pieczenia, Olej kokosowy, Jajko, Miód, Pomarańcze, Mleko

Sposób przygotowania1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Do dużej miski przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

W drugim naczyniu ubij olej kokosowy, jajka, miód, sok i skórkę z pomarańczy oraz mleko.

Połącz suche i mokre składniki. Dokładnie wymieszaj, aby powstało ciasto bez grudek.

Przelej je do tortownicy pokrytej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika.

Piecz przez 40–45 minut w temperaturze 170–180°C.

Nasza rada

Przed upieczeniem możesz udekorować ciasto plasterkami pomarańczy.