
Obiady i kolacje
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
316 kcal 8 g białek 23 g tłuszczów 22 g węglowodanów
Składniki
Oliwa z oliwek, Masło, Cebula, Mąka orkiszowa, Mleko, Śmietana, Gałka muszkatołowa, Ocet, Fasolka szparagowa, Sól, Pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 25 g masła
- 80 g żółtej cebuli (drobno pokrój)
- 1 łyżka mąki orkiszowej pełnoziarnistej gładkiej
- 250 ml półtłustego mleka
- 120 ml śmietany do gotowania (12% tłuszczu)
- ½ lyzeczki mielonej gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka fermentującego octu (8%)
- 500 g mrożonej zielonej fasolki (można również użyć świeżych)
- sól
- pieprz