Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Frytki z marchewki

Sałatki i dodatki

Frytki z marchewki

50 min 50 min 40 min 40 min Łatwe Łatwe 2 porcje 2 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

Dodaj do ulubionych

95 kcal 1 g białek 7 g tłuszczów 7 g węglowodanów

Składniki

Marchewka, Oliwa z oliwek, Bazylia, Oregano, Sól, Pieprz

Sposób przygotowania1

Marchewkę obierz, pokrój na frytki i przełóż do miski.

Wymieszaj z oliwą, bazylią, oregano, solą i pieprzem.

Ułóż frytki na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 170–180°C przez 35–40 minut.

Nasza rada

Jeśli wolisz ostre smaki, dodaj do frytek przed pieczeniem szczyptę chili.