Do dużego naczynia przesiej mąkę. Do mąki dodaj zimne masło pokrojone w kostkę, ocet jabłkowy, wodę, miód i jajka. Wyrób ciasto ręcznie, aż do całkowitego połączenia składników i wtopienia się masła.
Ciasto wyłóż na stolnicę, w razie konieczności posyp stolnicę mąką, uformuj kulę. Zawiń w folię spożywczą i umieść na co najmniej 30 minut w lodówce.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Brzoskwinie pokrój w plasterki. Ciasto wyjmij z lodówki, ugnieć rękoma i rozwałkuj na okrągły placek na posypanej mąką stolnicy. Krawędzi nie obcinaj, mogą być nierówne i postrzępione.
Wyznacz środek placka, odbijając pośrodku kształt talerza o mniejszej średnicy niż sam placek. W wyznaczonym kręgu ułóż pokrojone brzoskwinie, a następnie złóż brzegi ciasta do środka, częściowo przykrywając owoce. Krawędzie posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp płatkami migdałów.
Ciasto przenieś na blachę i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 30–35 minut w temperaturze 170–180°C. Po upieczeniu posyp garścią jeżyn i polej owoce miodem, a krawędzie ciasta posyp stewią.