Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Herbata z czarnego bzu i mięty

Napoje

Herbata z czarnego bzu i mięty

7 min 7 min 2 min 2 min Łatwe Łatwe 1 porcje 1 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

Dodaj do ulubionych

0 kcal 0 g białek 0 g tłuszczów 0 g węglowodanów

Składniki

Czarny bez, Mięta

Sposób przygotowania1

Idealne proporcje ziół to pół na pól. Umyj kwiaty bzu i liście mięty pod bieżącą wodą. Strzepnij. Porwij miętę na pojedyncze listki. Z bzu usuń grube zdrewniałe łodygi i podziel kwiaty na niewielkie bukieciki.

Susz na papierze do pieczenia, na kaloryferze lub suszarce do owoców, zgodnie z instrukcją użytkowania lub własnym doświadczeniem. Porządnie wysuszone zioła ułóż w słoiku i mocno zakręć pokrywkę.

Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Na kubek herbaty będziesz potrzebować kopiastej łyżki suszonych ziół.