Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Knedle serowe z morelami

Obiady i kolacje

Knedle serowe z morelami

25 min 25 min 10 min 10 min Łatwe Łatwe 9 sztuk 9 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

246 kcal 14 g białek 10 g tłuszczów 23 g węglowodanów

Składniki

Mąka orkiszowa, Twaróg, Masło, Sól, Jajko, Morele, Olej kokosowy, Miód

Sposób przygotowania1

Wymieszaj mąkę, twaróg, masło, sól i jajka. Wyrób gołymi rękoma zwarte ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki.

Ciasto podziel na 9 kulek podobnej wielkości. Z każdej kulki uformuj placuszek, ułóż na nim morelę i owiń kawałkiem ciasta.

Knedle wrzuć do garnka z wrzątkiem i gotuj przez 8–10 minut.

Gotowe kluski polej rozpuszczonym olejem kokosowym (lub masłem) z miodem i posyp pokruszonym twarogiem.