Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Kotleciki z fasoli i ciecierzycy

Obiady i kolacje

Kotleciki z fasoli i ciecierzycy

17 min 17 min 7 min 7 min Łatwe Łatwe 5 sztuk 5 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

100 kcal 5 g białek 2 g tłuszczów 16 g węglowodanów

Składniki

Ciecierzyca, Fasola, Cebula, Natka pietruszki, Siemię lniane, Sól, Przyprawa curry, bułka tarta razowa, Jajko, Olej słonecznikowy

Sposób przygotowania1

Ciecierzycę i fasolę wymieszaj i rozgnieć widelcem.

Dodaj posiekaną cebulę, natkę pietruszki, siemię lniane, sól i przyprawę curry. Wymieszaj. Do przygotowanej masy dodaj bułkę tartą i jajko.

Uformuj ok. 5 kotlecików podobnej wielkości.

Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i smaż kotleciki przez 4 minuty z jednej i 3 minuty z drugiej strony.

* Waga ciecierzycy i fasoli po odcedzeniu z zalewy.

Nasza rada

Kotleciki doskonale smakują z guacamole, posolonym twarogiem albo pesto.