Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Makaron razowy z oliwkami i pomidorami

Obiady i kolacje

Makaron razowy z oliwkami i pomidorami

16 min 16 min 11 min 11 min Łatwe Łatwe 2 porcje 2 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

Dodaj do ulubionych

452 kcal 12 g białek 18 g tłuszczów 58 g węglowodanów

Składniki

Makaron pełnoziarnisty, Olej słonecznikowy, Cebula, Przyprawa curry, Pomidory, Czerwona papryka, Zielone oliwki, Woda, Natka pietruszki, Sól, Pieprz

Sposób przygotowania1

Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż drobno posiekaną cebulkę (1 minuta).

Dodaj pieprz i przyprawę curry. Wymieszaj. Wrzuć na patelnię pokrojone pomidory (np. malinowe) i paprykę. Smaż przez 5 minut.

Zalej 100 ml wody, przykryj i przez kolejnych 5 minut duś pod pokrywką.

Następnie dodaj oliwki i natkę pietruszki. Wymieszaj z ugotowanym makaronem spaghetti.

Podziel na 2 porcje i podawaj od razu.