Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Makaron ryżowy z kurczakiem

Obiady i kolacje

Makaron ryżowy z kurczakiem

35 min 35 min 20 min 20 min Łatwe Łatwe 4 porcje 4 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

561 kcal 26 g białek 10 g tłuszczów 88 g węglowodanów

Składniki

Makaron ryżowy, Mięso z kurczaka, Sos sojowy, Czerwona papryka, Marchewka, Fasolka szparagowa, Papryczka chili, Olej słonecznikowy, Kolendra, Sezam

Sposób przygotowania1

Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcedź, przepłucz zimną wodą i pozostaw w durszlaku, by nadmiar wody odciekł.

Pokrój mięso w paseczki i wymieszaj je z połową sosu sojowego.

Paprykę, marchewkę i fasolkę pokrój w paseczki, a chili w plasterki.

W woku lub na patelni z grubym dnem rozgrzej olej. Najpierw usmaż na złoty kolor mięso, a potem dodaj warzywa i smaż je przez kolejnych 5 minut. Powinny one lekko zmięknąć.

Dodaj ugotowany wcześniej makaron ryżowy, podlej resztką sosu sojowego i pozostaw na chwilę na patelni, żeby danie było równomiernie ciepłe. Posyp siekaną kolendrą, sezamem i chili.