Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Naleśniki czekoladowe

Śniadania

Naleśniki czekoladowe

30 min 30 min 25 min 25 min Łatwe Łatwe 4 sztuki 4 sztuki

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

Dodaj do ulubionych

306 kcal 8 g białek 21 g tłuszczów 18 g węglowodanów

Składniki

Wiórki kokosowe, Mąka orkiszowa, Jajko, Mleko kokosowe, Olej kokosowy, Kakao holenderskie, Miód

Sposób przygotowania1

W naczyniu wymieszaj kakao, wiórki kokosowe, mąkę, jajko, białko i mleko. Dokładnie wymieszaj i ubij.

Rozgrzej patelnię nieprzywierającą i rozpuść na niej olej kokosowy.

Wlewaj ciasto na rozgrzaną patelnię i smaż naleśniki na średnim ogniu, przez 2–3 minuty z każdej strony, aż w cieście zaczną powstawać bąbelki powietrza.

Przygotuj polewę: Rozpuść olej kokosowy (np. w mikrofalówce) i wymieszaj go z miodem i kakao.

Gotowe naleśniki podawaj z polewą czekoladową.

Nasza rada

Do naleśników możesz podać świeże owoce.