Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Piernik

Piernik

80 min 60 min Średnie 12 porcje

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

276 kcal 9g białek 15g tłuszczów 22g węglowodanów

Składniki

maka-orkiszowa, jajko, miod, olej-slonecznikowy, proszek-do-pieczenia, mleko, cynamon, kakao-holenderskie, gorzka-czekolada, migdaly

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.

W dużym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki oprócz płatków migdałowych i gorzkiej czekolady.

Przelej ciasto do natłuszczonej formy (20 × 30 cm) pokrytej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 170–180°C.

Zanim wyjmiesz ciasto z piekarnika, sprawdź za pomocą patyczka, czy się upiekło. Wbij patyczek w środek ciasta i wyjmij – suchy oznacza, że piernik jest gotowy. Jeżeli na patyczku zostały ślady surowego ciasta, wstaw je jeszcze na kilka minut do piekarnika.

Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia na kratce, a następnie polej je 100 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady i posyp płatkami migdałowymi.