Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

Szybka kanapka z tuńczykiem

Szybka kanapka z tuńczykiem

10 min 0 min Łatwe 2 sztuki

Przepis na pyszną i szybką kolację albo lunch do szkoły lub pracy.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

302 kcal 17g białek 9g tłuszczów 31g węglowodanów

Składniki

tunczyk, twarog, sok-z-cytryny, ogorek, awokado, salata, chleb-razowy, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Tuńczyka wyjmij z odcedź, a następnie umieść w miseczce.

Dodaj twaróg, kilka kropel soku z cytryny, sól i pieprz do smaku, wymieszaj.

Ogórka i awokado pokrój w cienkie plasterki, liście sałaty porwij na kawałki.

Pastę rozsmaruj na 2 kromkach pieczywa tostowego.

Na kanapkach ułóż awokado, ogórka i sałatę, przykryj pozostałymi 2 kromkami chleba i podawaj.