Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Szybka sałatka z fetą i ciecierzycą

Obiady i kolacje

Szybka sałatka z fetą i ciecierzycą

15 min 15 min 0 min 0 min Łatwe Łatwe 2 porcje 2 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

227 kcal 11 g białek 13 g tłuszczów 17 g węglowodanów

Składniki

Ogórek, Pomidory, Dymka, Ciecierzyca, Feta, Oliwa z oliwek, Ocet jabłkowy, Musztarda, Stewia, Sól, Pieprz

Sposób przygotowania1

Przygotuj dressing.

W niewielkim naczyniu wymieszaj oliwę, ocet winny, musztardę dijon, stewię, sól i pieprz.

W dużej salaterce wymieszaj umytego i pokrojonego ogórka, pomidory, cebulkę i odcedzoną ciecierzycę.

Dodaj pokruszoną fetę, polej dressingiem i podawaj.