Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

Szybkie tosty z tuńczykiem

Szybkie tosty z tuńczykiem

8 min 3 min Łatwe 2 sztuki

Czy są tu jacyś miłośnicy awokado? I tuńczyka? Mamy dla Was przepis na ekspresową kolację.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

355 kcal 25g białek 16g tłuszczów 27g węglowodanów

Składniki

mozzarella, pomidory, tunczyk, chleb-razowy, bazylia

Sposób przygotowania

Rozgrzej opiekacz do kanapek.

Mozzarellę i pomidory pokrój w drobną kostkę. Odcedź tuńczyka z puszki.

Na 2 kromkach chleba tostowego ułóż kawałeczki tuńczyka, mozzarelli i pomidorów.

Dodaj bazylię, przykryj pozostałymi kromkami i opiecz. Jeżeli nie masz opiekacza do kanapek, rozgrzej patelnię i piecz tosty na średnim ogniu, aż ser całkowicie się rozpuści.

Nasza rada

Aby wzbogacić smak kanapek, dodaj do środka trochę pesto z bazylii.