Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Tatar z łososia i awokado

Obiady i kolacje

Tatar z łososia i awokado

25 min 25 min 0 min 0 min Skomplikowane Skomplikowane 2 porcje 2 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

420 kcal 22 g białek 34 g tłuszczów 6 g węglowodanów

Składniki

Łosoś, Cebula, Kapary, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Sałata, Ocet winny, Awokado, Sól, Pieprz

Sposób przygotowania1

Łososia oczyść i pokrój w kosteczkę. Przełóż do naczynia.

Dodaj drobno posiekaną cebulkę, kapary, octu winnego, sól i pieprz. Wymieszaj i odstaw.

Awokado obierz i pokrój w kosteczkę.

Wymieszaj je z łyżką soku z cytryny, solą i pieprzem.

Przygotuj sobie dwie małe okrągłe foremki. Ułóż je na dwóch dużych talerzach i w każdej z nich umieść połowę masy z awokado.

Na niej ułóż porcje tatara. Dociśnij z wierzchu łyżką i delikatnie podnieś foremkę.

Tatara podawaj ze świeżymi sałatami i pieczywem pełnoziarnistym.