
Zupa krem z soczewicy i pomidorów
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
Dodaj do ulubionych235 kcal 12 g białek 12 g tłuszczów 26 g węglowodanów
Składniki
Czerwona soczewica, Oliwa z oliwek, Cebula, Kmin rzymski (kumin), Pomidory, Mleko kokosowe, Woda, Śmietana, Pestki dyni, Sól, Pieprz
- 200 g czerwonej soczewicy (waga na sucho)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 100 g białej cebuli
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego (kuminu)
- 200 g krojonych pomidorów z puszki
- 400 ml mleka kokosowego z puszki
- 700 ml wody (możesz użyć bulionu)
- 120 g kwaśnej śmietany 12% (do podania)
- 60 g pestek dyni (do podania)
- sól
- pieprz