Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Zupa pomidorowa

Zupy

Zupa pomidorowa

43 min 43 min 38 min 38 min Łatwe Łatwe 4 porcje 4 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

106 kcal 2 g białek 7 g tłuszczów 7 g węglowodanów

Składniki

Oliwa z oliwek, Szalotka, Czosnek, Pomidory, Bulion warzywny, Bazylia, Sól, Pieprz

Sposób przygotowania1

Rozgrzej w garnku 2 łyżki oliwy.

Wrzuć drobno pokrojoną szalotkę i smaż ją przez 5–7 minut na średnim ogniu. Dodaj przeciśnięty czosnek i smaż przez kolejną minutę.

Następnie zmniejsz ogień, wrzuć krojone pomidory, wlej 500 ml bulionu warzywnego, dopraw solą i pieprzem, gotuj przez 30 minut.

Pod koniec gotowania zblenduj zupę na krem. Podziel na 4 porcje, udekoruj świeżą bazylią i podawaj.

Nasza rada

Podawaj z pieczywem razowym.