
Zupy
Błyskawiczna zupa grzybowa
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
164 kcal 5 g białek 6 g tłuszczów 22 g węglowodanów
Składniki
Marchewka, Seler, Ziemniaki, Szalotka, Masło klarowane (ghee), Grzyby, Bulion warzywny, Czosnek, Majeranek, Płatki drożdżowe, Śmietana sojowa, Sól, Pieprz
- 1× spore marchewki (ok. 130 g)
- ½× seler korzeniowy (średnich rozmiarów)
- 2× ziemniaki typu B (2× 170 g)
- 2× szalotka
- 20 g masła klarowanego
- 1 garść dowolnych suszonych grzybów (namoczonych na godzinę w wodzie)
- 1 l bulionu warzywnego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 2 łyżeczki płatków drożdżowych
- 60 ml śmietany sojowej
- sól
- pieprz
- 300 g dowolnych świeżych grzybów